50 års jubilæum fra Jelling Seminarium

50 års jubilæum fra Jelling Seminarium

Den 10. juni 2019 er det 50 år siden vi blev dimitteret fra Jelling Seminarium. Vi har mødtes med jævne mellemrum: 10 år – 25 år – 40 år – 45 år og nu igen til 50 års jubilæet. Måske har der været flere, for jeg ved, at jeg har måttet melde fra i hvert fald til 25. års jubilæet.

Vi mødtes den 6. juni kl. 11 under lindetræet i Seminariet gård (som viste sig at være et ahorntræ). Her blev vi budt på boblevin og chips. Lige fra starten var snakken god og gensynsglæden stor! For det er spændende, at vi nu hver især med et langt lærerlivs erfaring kan mødes og udveksle minder og erfaringer. Første programpunkt var, at vi gik gennem seminariets aula, dvs. nu er det ikke seminarium mere, men UCL, der er uddannelser til lærer, pædagog, erhvervsakademi og professionshøjskole mv. Vi gik ind i et klasselokale, hvor studielederen for lærerstudierne, Lotte Skinnebach fortalte om udvikling og status for læreruddannelsen i dag.

Derefter gik vi til Byens Café, hvor der var dækket op til et godt samvær! Mogens Lützen var ordstyrer for dagen og indledte med at mindes de af vore klassekammerater, som ikke er mere. Herdis læste hilsener fra nogle af dem, der ikke kunne være til stede. Mellem forret og hovedret holdt Verner festtalen, et festligt og humoristisk tilbageblik på tiden dengang med erfaringens og eftertankens synsvinkel. Lise viste ting fra dengang, som hun havde gemt, og refererede både biskop Kraghs tale ved gudstjenesten og Brix’s tale ved festen på Seminariet – ud fra artiklen i Vejle Amts Folkeblad 1969. Anthon Stormlund gav et nummer på Steinway-flygelet.

Efter en pause til snak, gåtur mv. fik vi kaffe, hvortil tre af A-klassens lærere var inviterede. Vi sang sange: både om “Semitten, Semitten…”, og en lejlighedssang, som Hilda havde skrevet. Men også den sang fra Højskolesangbogen (nr. 124), som blev skrevet til Seminariets jubilæum i 1991 – og flere andre.

Det blev en rigtig dejlig jubilæumsfest!   Tak til planlægningsudvalget!      Se billeder fra 45 års samlingen.      Se klassebilleder fra dengang!

   

Se klassebilledet ovenfor i en større opløsning (3200 x 1800 pixel).

 – – –

Se artiklen til højre i en større opløsning.
Så vil artiklen kunne læses.

– – –

Forsiden til Hildas sang er vist til højre.
Klik her og se hele sangen i PDF-version.