2020 Corona-forår omkring Haderslev

2020 Corona-forår omkring Haderslev

Foråret 2020 blev meget anderledes end vi havde forestillet os. Vi havde planlagt en uge i Budapest i slutningen af april, men den 11. marts lukkede statsministeren landet ned på grund af coronasmitten. Vi var ikke alene om det, for de fleste lande gjordet samme omkring samme tidspunkt, og så var al rejseaktivitet aflyst. Heldigvis havde vi i Danmark ikke udgangsforbud, så vi kunne godt gå ture rundt omkring. Og heldigvis var vejret i foråret meget flot og solrigt oven på en meget våd vinter. Ingen tvivl om, at det betød meget for danskernes mentale trivsel.

Da al frivillig aktivitet også var lukket ned, betød det, at vi pludselig havde rigtig meget tid, og i det gode vejr begyndte vi også i hverdagene at gå nogle ture rundt omkring. Det begyndte med de kendte steder, men meget hurtigt kom vi på den tanke, at vi ville undersøge nogle af de steder omkring Haderslev, hvor vi ellers ikke lige normalt gik ture. Og det viste sig, at dem var der mange af, og det blev rigtig spændende! Vi benyttede os af Google Earth, Kraks hybridkort, Udinaturen.dk og Naturstyrelsens turfoldere. På den måde gik det løs!

Derfor vil vi her vise nogle af de steder med opfordring til også selv at undersøge og gå ture der: det kan faktisk anbefales! Der er rigtig mange dejlige steder rundt omkring Haderslev. Aldrig før havde vi gået så mange ture inden bøgen sprang ud, og vi har virkelig oplevet foråret i hele perioden fra 14. marts, hvor vi gik vores første tur og hen over foråret til 14. maj.

         

Men det skal også tilføjes, at vi lavede ture til steder længere væk end de områder, der ligger umiddelbart rundt omkring Haderslev.

8. april: Vadehavet:

8. maj: Als:

Opdateret 14/5 2020