Gl. Haderslev Kirke

Gl. Haderslev Kirke – Sct. Severin Kirke – er byens ældste kirke.
Det er den kirke, som blev vores, idet vi flytte til Gl. Haderslev Sogn, da vi i 1997 flyttede til Haderslev.

Det er samtidig den kirke, som Aase har været ansat i, og hvor vi begge yder frivilligt arbejde på forskellig måde. Derfor har vi naturligvis et særligt forhold til kirken og Sognehuset, hvor de mange aktiviteter foregår, og hvor vi også afholder vore Y’s Mens klubmøder. Vi har derfor også fået et nært kendskab til alle de mange, der både er ansatte og som yder frivilligt arbejde på forskellig måde, og derfor har den skabt basis for et godt netværk i vores liv her i Haderslev.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 2012-glh-kirken-fra-oest 2015-glh-aften

Kirken er ramme om rigtig mange aktiviteter, som sammen med de velbesøgte gudstjenester gør det godt at komme her. Derfor er det fortsat “vores” kirke, selv om vi i 2015 flyttede til Domsognet.

Thorkild har fotograferet og beskrevet Gl. Haderslev Kirke på dens hjemmeside – KLIK HER.

Åbn og udskriv en oversigt over kirken og dens inventar.

Læs Thorkilds artikler om: Prædikestolen  –  Korset på alteret  –  Korset og den tomme grav (døbefonten)  –  Korset og Livets træ.

…………………………………….2016-ny-messehagel-i-glh-ryg 2016-ny-messehagel-i-glh-for

Trinitatis søndag, 22. maj 2016 blev den nye grønne messehagel taget i brug. Den er designet af Svend Boe Hauggaard, og den føjer sig smukt ind i rækken af livstræer i Gl. Haderslev Kirke.

I forbindelse med prædikestolens 400 års jubilæum i 2009 lavede Thorkild en udstilling af fotoplancher i Sognehuset – se dem her.

Klik her og se flere af Thorkilds billeder fra Gl. Haderslev Kirke.

2012-glh-kirken-fra-sydoest 2009-glh-vinter GLH aften

Opdateret 25/9 2019