2022 Sensommertur til Lübeck

2022 Sensommertur til Lübeck

Lübeck er en dejlig by, som jeg aldrig bliver træt af, og vi har jo ikke nær så langt til Lübeck som til Aalborg! Siden vi besøgte Lübeck første gang i 1990, har vi vendt tilbage til den flere gange, og det er altid lige spændende!

Aase og jeg ville gerne forlængst have set det nye Hansestadsmuseum, men der kom som bekendt en dum lille tingest i vejen. Men nu tog vi af sted i oktober, og det viste sig at blive det mest vidunderlige sensommervejr, så man kunne sidde udenfor og nyde det – herligt! Også et par andre småting var på listen – et par klostre f.eks., og et besøg i Aegidienkirken, som aldrig har været åben på et tidspunkt, hvor det passede os. Vi fandt også “snublestene” over jøder, foran de huse, hvor de havde boet. Også mange andre ting – og så bare nyde det og hinandens selskab! Skønt!

Klik for at åbne INFO-kortet i fuld størrelse.

Nedenfor er ikke medtaget mange billeder fra kirkerne. Dog har jeg nederst medtaget nogle, der er taget på højkant. Ellers vil jeg henvise til min side “Lübeck – Kirker og klostre”– og vedrørende terracotta-reliefferne: Se mere på min side “Luther – lov og evangelium”.

     

Opdateret 21/7 2023.