2014 Barcelona

Fødselsdags- og sensommertur til Barcelona i Spanien, september 2014

Til vores 70 års fødselsdag fik vi i gave et stort tilskud til en tur til Barcelona af vore sønner og af gode venner som en kærkommen oplevelsesgave! Den blev omsat i praksis, idet vi fandt en god flyforbindelse fra Hamborg og på nettet en ferielejlighed tæt på Barcelonas centrale og gamle bydel. Lejligheden lå på 6. sal med tagterrasse og udsigt over byen med Sagrada Familia som det faste fokuspunkt.

Vi har aldrig været i Spanien før, men Barcelona er også mere Catalonien end Spanien. I hvert fald gør de selv meget ud af det, og havde stærkt markeret det Catalonske flag rundt omkring. Største seværdighed er selvfølgelig Gaudis bygningsværk “La Sagrada Familia”. Kirken, som blev påbegyndt i 1880-erne og ikke er færdig endnu, men alligevel allerede på verdenskulturarvslisten! En fantastisk vision af arkitektur, ikonografi, matematik og mystik. Men også “Havets Katedral”, som er kendt fra bogen af samme navn, “Santa Maria del Mar” havde vi glædet os til at se. Endelig en lille perle, Barcelonas ældste kirke “San Pau del Camp” – Sankt Paulus på marken, som er ældre end Jellingestenene! En vidunderlig lille klosterkirke med en fantastisk arkitektur, og hvor klostergangen har mauriske anelser – virkelig for kirke-nørder!

Men ikke mindst folkelivet i byen, på Ramblaen og andre steder var en stor oplevelse! Og så i tilgift dejligt vejr med mellem 25 og 30 grader (undtagen en enkelt byge) og hver aften på tagterrassen! – En vidunderlige gave, som vi vil tænke tilbage på med taknemmelighed!