Th’s farfar – Sørensen

Farfar Søren Kristian Sørensen og farmor Nielsine

Søren Kristian Sørensen er født den 7/1 1886 og døde 9/7 1953. Nielsine Pedersen er født 14/8 1884 og døde 12/3 1949. Da de blev gift, flyttede de ind i missionshuset i Hammerum, imens de byggede et hus på Agerskovvej. Senere flyttede de til Herning og senere til Silkeborg. De fik fem børn: ThoraKarlChristianKristine  og  Karen.
Thorkild husker sin farmor som et dejligt hjertevarmt menneske!
Mens vi boede i Gjellerup havde vi besøg af Thorkilds farbror Karl Andreas Sørensen, som hjalp os med at identificere personerne på de gamle billeder, som vi havde fra den side af familien. Desuden gik vi rundt og så de ting og steder, som han kunne fortælle os om. Både Thora, Karl og Christian var blevet døbt i Gjellerup Kirke.

Se billede med de identificerede personer fra Thorkilds fars konfirmation i 1927 eller 1928 – klik her.

Søren Kristian Sørensen har i hele sit liv (med visse pauser) ført dagbog. I denne dagbog beskriver han det liv, som har har levet i medgang og modgang, om sorger og glæder, om tro og tvivl. Den dagbog har Thorkild lånt af Karls datter Kirsten og skannet den, således at den nu er tilgængelig i elektronisk form hos Thorkild!
Desuden lavede han en gendigtning af Bibelen på vers under titlen: Når klokken falder til slag. Denne lånte Thorkild hos Karl, og i begyndelsen af 90-erne skrev han den af, så den kunne kopieres – det var jo mulighederne dengang. Men den er nu ligeledes skannet og redigeret i elektronisk form og kan ligeledes fås hos Thorkild.
Nedenfor vises nogle billeder fra hans liv og familie.