Haderslev Domkirke

Domkirken i Haderslev er byens vartegn. Den løfter sig markant over byens tage og skaber en helt særlig profil over byen.

Domkirken er først og fremmest hele stiftets kirke; ramme om de store begivenheder i stiftet. Dernæst er den hele byens kirke. Netop fordi Haderslev er en domkirkeby, er der et særligt forhold til den kirke: Alle kan komme der uanset sognetilhørsforhold. Endelig er den domsognets kirke, ramme om menighedens og menneskers liv i fest og glæde, smerte og sorg. Her lyder evangeliet, lovsangen, bekendelsen, og her fejres nadveren hver eneste søndag. Det er det, den er bygget for. Domkirken er ikke et museum – den er ligesom alle andre kirker i levende brug.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 2009-dom-i-sol-og-sne-damparken KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Men domkirken er også en bygning med en spændende og begivenhedsrig historie. Den rummer fin kirkekunst og inventar og derfor er den naturligvis en seværdighed i national, ja faktisk i international målestok. Derfor er kirken da også optaget på Den europæiske Gotikrute.

På gotikruteskiltet uden for Domkirken er der en kort beskrivelse af Domkirkens historie.

Thorkild har gennemfotograferet Domkirken og lavet en beskrivelse af kirken, dens historie og inventar til Domprovstiets hjemmeside.

Men også Dronningens altertekstiler fortjener en særlig gennemgang.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Siden 2015 har vi boet i Haderslev Domsogn.  Klik her og se flere billeder af Domkirken.