Andre temaer

På denne side er samlet nogle forskellige temaer eller oversigter, som andre måske kan have glæde af.

                              Agfa Silette  –  Minolta SRT 101  –  Minolta X300  –  Konika-Minolta Dimage Z3  –  Nikon P500

Thorkild har fotograferet helt tilbage fra drengetiden. I 1960 købte han sit første fotografiapparat, et Agfa Silette. Det kostede dengang 174 kr. – det var mange penge, når ugelønnen for at være bydreng efter skoletid var 15 kr. om ugen! Fra året efter gik jeg over til at fotografere i farver og på dias.
Apparatet blev senere skiftet ud med et spejlreflekskamera,  et Minolta SRT 101, der igen blev udskiftet med et Minolta X300. Først i 2004 gik jeg over til digital fotografering med et Konika-Minolta Dimage Z3. Det blev i 2009 udskiftet med et Nikon P80, som er et lille handy og alsidigt apparat, som passede til vores behov, og især når man ikke længere vil slæbe rundt på de udskiftelige objektiver. Apparatet blev desværre “uretmæssigt erhvervet” af en anden, fordi jeg havde stillet det fra mig ved et møde i november 2011 på Aarhus Universitet – ærgerligt, men delvist selvforskyldt! Det blev afløst af et  Nikon P500, en nyere model.
Udviklingen inden for digital fotografering går stærkt, og i foråret 2018 skiftede jeg det ud med et lille kompaktkamera: Canon Powershot G7X, som var flere gange mere lysfølsomt og havde en større skarphed, samtidig med at det er meget let at have i bæltet.

Siden ajourført 10/1 2024