2009 Tyskland-Schweiz

Tyskland – Schweiz (Graubünden og Oberbern), juni 2009

Juni er en rigtig dejlig feriemåned – lige før skolerne holder ferie. I år valgte vi at tage ned gennem Tyskland med ophold i Kassel og Ulm inden vi kørte til Alvaneu i Graubünden, hvor vi havde lejet en ferielejlighed. Det blev udgangspunkt for en række dejlige ture. Vi kørte over de store pas til Oberbern, hvor vi også havde en ferielejlighed i en uge i en lille landsby, Habkern, 7 km. fra Interlaken. Hjemad kørte vi op gennem Rhindalen med ophold i Freiburg, Heidelberg og Kassel mv. Det gav gode muligheder for gensyn og nysyn med mange steder.

I 1997 var vi i Interlaken en lille ugen tid, men oplevede kun regnvejr! Denne gang var vi heldige! Fuld sol og vekslende skydække lige undtagen den dag, vi besøgte Grindelvald. – Schweiz kan virkelig anbefales!

Domkirken i Ulm - interiør Domkirken i Ulm har verdens højeste kirketårn Et dejligt spisested i Fiskerkvarteret Ulm Aase i Fiskerkvarteret i Ulm Klosterkirken i Ottobeuren Aase traver ved Alvaneu, hvor vi boede Schweizisk landsby: Smitten Slugt ved Via Mala Landsbyen Soglio Aase og Thorkild ved Berninagletcheren Over Grimselpass Blå Ensian på skråningen af Männlichen Alperoser i nærheden af St. Moritz Eiger, Mönch og Jungfrau med Männlichen og blomster set fra Schynige Platte Pause over Oberalppass Thorkild på Männlichen Aase gennem sne på Männlichen Over passene kan der ligge sne i juni Thorkild leger med sne i højderne Nordic walking på Männlichen Med tog på vej til Wengen med udsigt til Jungfrau Over Furkapass Udsigt mod dalen ved Lauterbrunnen fra Männlichen Vandrevejen mod Männlichen er på UNESCOS verdensnaturarvsliste. Eiger, Mönch og Jungfrau Eiger, Mönch og Jungfrau set fra Interlaken nord Domkirken i Freiburg - interiør Ved vandtarnet i Mannheim Aase i Mannheim Sejltur på Neckar gennem Heidelberg Domkirken i Heidelberg Domkirken i Mainz Orangeriet i Kassel

Se også Panoramabilleder fra Schweiz!  –  Klik her.