2009 Prag

Prag, september 2009

Prag har altid haft en god plads i vores erindring om et af de steder, vi besøgte med eleverne fra Horne. Men med familien besøgte vi den også i september 1994 – altså for 15 år siden. Meget måtte være sket siden – og vi besluttede, at vores septembertur i år skulle gå dertil. Og hvilket gensyn!
Rigtig meget er sket i byen siden da – også oven på en oversvømmelse i 2002, som var en af de værste i Prag – men alle steder er der gang i renoveringerne, og man er nået langt.

En hel uge i høj sol (lige undtagen én formiddag) og med rigtig afslapning og god tid. Som vi snakkede om: Prag er ikke kun en storby – den er også en stemning! Sådan oplevede vi det i hvert fald.
Prag er en vidunderlig by!

Aase og Thorkild med udsigt fra Prags Borg Aase ønsker sig tilbage til Prag en gang igen Aase handler på Karlsbroen Thorkild venter på en tjekkisk øl ved Karlsbroen Aase og Thorkild med udsigt mod Malá Strana

Huse på den gamle rådhusplads Týn Kirken set fra den gamle rådhusplads  Kinsky Palæet på den gamle rådhusplads Nikolaikirken ved den gamle rådhusplads Nikolaikirken ved den gamle rådhusplads Nikolaikirken på Malá Strana  Nikolaikirken på Malá Strana Nikolaikirken på Malá Strana Vituskatedralens vestfacade Koret i Vituskatedralen  Vituskatedralen mod vest St. Georg og dragen ved Vituskatedralen Prags Borg Salen i Kongeborgen  St. Georg Basilikaen Guldmagergaden Frokost på båd i Moldau Frokost på båd i Moldau  Udsigt over Prags broer John Lennon Muren på Malá Strana Loreta Strahov Klosteret  Kirken i Strahov Klosteret Aase nyder udsigten fra Strahov Klosteret Gade ved CVeremonihuset i Det jødiske Kvarter Den gamle jødiske kirkegård  Den spanske Synagoge Jerusalem Synagogen Nikolaikirken ved den gamle rådhusplads om aftenen Vallensteinparken  Vallensteinparken Kriziks Fontæne

Se også panoramabilleder fra Prag – Klik her.