2007 Rusland

Rusland, juli 2007:
Vi er opvoksede under “den kolde krig”, og for os var Rusland et totalt lukket land, som vi stort set kun forbandt med billeder af oktoberparader på Den røde Plads. I januar så vi en annonce i “Helse” for en rejse fra Moskva til Sct. Pedersborg ad Zarens vandveje, som der stod. Det var noget! Hvem havde for år siden troet, at man bare kunne rejse og selv stå på Den røde Plads eller for den sags skyld komme helt ind bag Kremls mure?
Det blev en kulturhistorisk rejse af format – vi har altid været optaget af russiske ikoner og russisk / ortodoks kirkemusik – men samtidig fornemmede vi også stærkt den kompleksitet, som præger det moderne Rusland på alle områder.

Aase og Thorkild på Den røde Plads i Moskva Udsigt over floden mod Kreml og Frelserkirken i Moskva Peter den Stores klokketårn i Moskvas Kreml Thorkild ved Moskvas Kreml Anlæg uden for Kreml Basilkatedralen på Moskvas Røde Plads Frelserkatedralen i Moskva Markedsgade i Moskva Aase på skibet Gennem de mange sluser Thorkild og Aase om bord på flodbåden Forbi en oversvømmet kirke Uglich ved Volga-floden Sangere foran ikonostasen i Forklarelseskatedralen i Uglich Kirke i Jarulslav Forbi Rybinsk Kirilov-klosteret Kirilov-klosteret Aften på floden Thorkild ved Kichi Gennem sluser og forbi kraftværk Langs Neva-floden Arbejdende værksteder i Mandrogy Arbejdende værksteder i Mandrogy Trafik-og skiltekaos i Sct. Petersborg Nevsky Prospekt i Sct. Petersborg Blodskirken i Sct. Petersborg Blodskirken interiør Peter-Paul fæstningen i Sct. Petersborg Slotskirken ved Peterhof i Sct. Petersborg Petershof i Sct. Petersborg Petershof i Sct. Petersborg Catharinapaladset i Sct. Petersborg Den store sal i Catharinapaladset i Sct. Petersborg Smedejernslåge ved Vinterpaladset Vinterpaladset i Sct. Petersborg Tronsalen i Vinterpaladset i Sct. Petersborg Eremitagemuseet ved Vinterpaladset Vinterpaladset i aftenlys Peter-Paul fæstningen i solnedgang