2008 Det østlige Tyskland

Mecklenburg-Vorpommern og Sachsen, august 2008
Siden murens fald er der åbnet en helt ny verden mod øst. Det er spændende at følge den udvikling, der er sket siden vi første gang “kiggede ind” i 1991. Det er en positiv oplevelse!

Vi ville gerne have et gensyn med den østlige den af Mecklenburg-Vorpommern, for der er så meget at se på. Desuden ville vi gerne til Sachsen for at se Sächsische Schweiz og Dresden. Men det blev også til afstikkere til Stettin i Polen og Theresienstadt i Tjekkiet. Og på vej hjem et gensyn med Wittenberg.

Stettin i Polen Jakobskatedralen i Stettin Burg Stargard Parti fra Mariakirken i Greifswald Torvet i Greifswald Greifswald Domkirken Aase på havnen i Greifswald Eldena klosterruinen ved Greifswald Byport i Neubrandenburg Mariakirken i Prenzlau Kloster Chorin nø. for Berlin Aase ved Elben i Pirna Hvælvinger i kirken i Pirna Nationalkirkegården ved Theresienstadt Den lille fæstning i Theresienstadt - tidligere KZ-lejr. Mindesmærker ved krematoriet i Theresienstadt Den nye gågade - Pragerstrasse - i Dresden Aase og Thorkild i Dresden Dresden set fra sejltur på Elben Frauenkirche i Dresden - nu genopført efter ødelæggelsen i 1945 Alter og orgel i den nyopførte Frauenkirche i Dresden Zwinger i Dresden i aftenlys Klipper ved Bastei Bastei-klippen med udsigt over Elben og Lilienstein i baggrunden Aase har besteget Lilienstein Slotsparken Grossedlitz Aase på Meissen Porcelæn fabriksudsalget Aase i ferielejligheden i Möllensdorf Torvet i Wittenberg Tesedøren i Slotskirken i Wittenberg Wittenberg Lutherhaus Bauhaus Dessau En af Bauhausvillaerne i Dessau Aase med ½ Trabbi i Tangermünde Tangermünde Bumuren omkring Tangermünde