2023 Budapest – oplevelser som turist.

2023 Budapest – oplevelser som turist.

Tur med Jane og René til Budapest, maj 2023.

Vi skulle egentlig have været i Budapest i 2020, og havde både booket fly og lejet lejlighed. Men så kom corona-pandemien og lukkede det hele ned. ØV. – Men det viste sig, at Jane gennem Region Midtjylland havde mulighed for at leje en ferielejlighed dernede, og så fugtes vi ad: Jane, René, Aase og jeg. Det blev det bestemt ikke ringere af – vi havde en dejlig tur sammen med masser af oplevelser! Vi havde allerede i 2020 gjort forberedelser, og kunne nu igen se på, hvad vi gerne ville bruge ugen på. Vi kunne både følges ad og lave ture hver for sig, og det gjorde vi.

Vi kørte af sted i Renés bil fredag 5. maj med en overnatning i nærheden af Dresden. Gennem Prag i Tjekkiet og Bratislava i Slovakiet til Budapest, hvor vi ankom lørdag aften. Søndag brugte vi på en afslappende sejltur på Donau til den lille hyggelige by  Szentendre. Så gik ugen ellers med spændende oplevelser i byen og et besøg i en af de mange grotter omkring Budapest. Lørdag 13. maj tog Aase og jeg flyveren til Billund, mens Jane og René fortsatte til vandreture mv. i Kroatien.

På denne side er kun medtaget de ting, som vi som turister oplevede, og som man næsten skal se. De ting, som Aase og jeg gerne ville undersøge nærmere om Budapests og Ungarns historie, kan ses på “2023 Budapest – det 20. århundrede

 

Opdateret 23/5 23.