2023 Celle og den sydlige del af Lüneburger Heide

2023 Celle og den sydlige del af Lüneburger Heide

Juli 2023.
Der er byer, man ikke lige kommer igennem og laver et ophold ved, men som man skal have som mål eller have et ærinde til for at få besøgt. Sådan en by er Celle, men når man så lægger turen dertil, bliver det gode oplevelser, både i byen og omegnen, men også på turen frem og tilbage.
Vores ærinde var, at det er en meget smuk by med omkr. 400 bevarede og fredede bindingsværkshuse. Bevarede, fordi byen ikke led stor skade under krigen, for kun banegården blev bombet. Og så var det til slottet i Celle, at Caroline Mathilde blev bortvist efter affæren med Struense.
Vi havde fundet en dejlig lille ferielejlighed lidt uden for byen, og derfra kørte vi ind til Celle – og til nogle små afstikkere der omkring, f.eks. til klosteret i Wienhausen. På vejen hjem kørte vi ind til et frilandsmuseum, Museumsdorf Hösseringen, der viser erhvervslivet på Lüneburger Heide. Endelig forbi Ebstorf Kloster, som dog ikke var åben, og gennem Lüneburg hjem.
På “nettet” står der om Celle, at der er meget at fotografere og svært at standse igen! Og det var korrekt, men her er et udvalg af vores oplevelser:

 

Opdateret 24/7 2023.