2009 Mellemøsten

Israel, Palæstina, Jordan, marts 2009
Det blev en meget spændende introduktion til de områder på verdenskortet, som både engang var og nu er i fokus. Vi rejste med Unitas Rejser / Kristeligt Dagblad og fik en grundig faglig og teologisk, men også aktuel indføring i de ting, som engang rørte sig og nu rører sig i området.
Det satte tanker i gang om TIDEN, FOLKENE, RELIGIONERNE, STEDERNE OG GENSTANDENE. For er der nogen steder, hvor tro, synspunkter, meninger og overbevisninger brydes, er det i DET HELLIGE LAND, som jo ikke er helligt, fordi nogen mener det, men fordi det var her, Gud valgte at give sig til kende i Jesus Kristus.
Jordan så vi ikke meget af – ud over hospitalet i hovedstaden Amman, idet Thorkild kom til skade med højre skulder og brækkede overarmen og måtte opereres. Så Petra og Jerash må vente til en anden god gang.
Vi har valgt nogle få billeder ud af de mange…

Aase og Thorkild i Jerusalem   - og et Jerusalem-panorama uden os

Aase på hotellets tagterrasse Jerusalem ved Jaffa-porten Klippemoskeen og grædemuren Grædemuren ved aften Holocaust-museet Grave på Oliebjergets skråning Getsemane haves oliventræer Via Dolorosa med Ecce Homo buen Procession på Via Dolorosa Markedsgade om aftenen Indgangen til Gravkirken Alteret over Golgatha-klippen i Gravkirken Åbningen ind til Jesu grav i Gravkirken Gravkapellet i midten af rotunden i Gravkirken Kuplen over rotunden i Gravkirken Muren omkring Betlehem Hovedskibet i Fødselskirken i Betlehem Stjernen der markerer fødselsstedet i krypten Hyrde på marken - for turisterne Hyrdernes marker ved Betlehem Et rigtigt turistbilede... Thorkild ved Qumran, hvor dødehavsrullerne blev fundet På Masada-klippen Aase i Det døde Hav Thorkild i Det døde Hav Ein Gedi ved Det døde Hav Aase på indkøb i Jeriko Thorkild på Istiklal-hospitalet i Jordans hovedstad Amman Aase ved blomster i Kapernaum Synagogen i Kapernaum - 2.årh.e.Kr. Udsigt over Geneseret sø fra hotellet i Tiberias Bebudelseskirken i Nazaret Kirken på Saligprisningernes Bjerg Thorkild og Aase på sejltur på Geneseret sø Thorkild i Tiberias Solopgang over Geneseret sø