Vores fritidsliv

Ud over vores personlige interesser: læsning, kunst, musik, foto osv. har vi hele vores liv deltaget i de frie folkekirkelige organisationer. Som børn kom vi i søndagsskole, som pige i Randers var Aase KFUK-Spejder, og som dreng i Vejle var Thorkild FDF’er. Men det blev i KFUM & KFUK vi fik vores ungdom, og det var også her vi traf hinanden i Vejle. Sammen blev vi ledere af Teen-age-klubben, og det gav mange gode oplevelser og erfaringer.

Der var ikke meget tid til foreningsarbejde mv. første gang i Horne, hvor vi også havde små børn. Men i Holstebro blev det igen til et engagement: Unge Hjem i Nørrelandskirken, bestyrelsen i KFUM & KFUK, grupperådsarbejde i KFUM-Spejderne.

Da vi kom til Hammerum / Gjellerup blev Aase leder i KFUM-Spejdernes ulvearbejde og var også med i menighedsrådet. Thorkild blev direkte engageret i KFUM-Spejderne, idet der var brug for en “skrivebordsspejder” som divisionschef i Uldjyde division. Det blev et meget spændende og givende arbejde, som gav mange oplevelser og kontakter. Det førte bl.a. med sig, at jeg kom med i det korpslejrudvalg, der skulle planlægge korpslejren i Frederikshavn 1985. Det blev en kæmpeoplevelse!
Se nogle flere af vores spejderbilleder.

Det var også det år, vi flyttede til Horne anden gang, og dermed ændredes mit spejderarbejde til at være kristendomskonsulent, hvor jeg havde til opgave at formidle og introducere forkyndelsesmaterialet for spejderledere. Aase var med i menighedsrådet i Horne i et par omgange, og vi begyndte selv at medvirke som oplægs- og foredragsholdere i forskellige folkelige og kirkelige sammenhænge. Begge blev vi også engagerede i oprettelsen af en ny Y’s Men’s Club i Sindal/Bindslev. Alt sammen et spændende og inspirerende arbejde, som betød meget i tilknytning til skolearbejdet!

Da vi flyttede til Haderslev, var det helt naturligt at indgå i Haderslev Y’s Men’s Club, og det betød bl.a. at vi meget hurtigt faldt godt til i Sønderjylland. Her har vi været engagerede i forskellige opgaver, bl.a i Loppetanken, hvorved vi skaffer penge til en lang række gode formål. Med Aases arbejde i Gl. Haderslev Kirke som sognemedhjælper gav det helt naturligt nye opgaver. Vi blev med det samme redaktører af Haderslev Kirkeblad, og det førte senere til arbejdet med hjemmesider i både sogn og provsti. Thorkild kom med i Stiftsudvalget for Folkekirkens Mission med forskellige arbejdsopgaver.

 

Efter at være gået på pension, har vores frivillige engagement ændret karakter på flere områder. Men det gode ved frivilligt arbejde er, at man møder en masse spændende mennesker og er med i forskellige sammenhænge og fællesskaber. Man får altid mere end man giver, når det drejer sig om frivilligt arbejde – det beriger på utrolig mange måder!

Aase har hun været med i det frivillige arbejde på Hospice Sønderjylland i Haderslev. Det er i høj grad et meningsfyldt arbejde, som hun sætter meget højt. Hun deltager i hjælp med en masse praktisk arbejde, og det giver gopd mening!
Thorkild har forskellige frivillige opgaver med hjemmesider andet, og sammen er vi begge meget med i Gl. Haderslev Kirkes arbejde. Det er vi fortsat med, selv om vi nu bor i Domsognet.

Men også mange andre ting har vi været med i. Thorkild var med i kirkedagskomiteen, der lavede Danske Kirkedage i Haderslev 2007. Det affødte, at kirkerne i Haderslev (folke- og frikirkerne) laver Haderslev Kirkedage de år, hvor der ikke er Danske Kirkedage. Thorkild er her med i arbejdsgruppen og laver hjemmesiden.

Se hjemmesiden for Haderslev Y’s Men’s Club
–                                      Loppetanken
–                                      Haderslev Kirkedage
–                                      Haderslev Y’s Men’s Clubs 50 års jubilæum på Årøsund Badehotel

Opdateret 4/4 2020